Blogg, kreativitet

Kreativitet är när någonting resulterar i något kreativt

Vad är egentligen kreativitet? Detta magiska ord som alla pratar om, är så viktigt och som det finns sjukt många böcker om. Ett ord med många betydelser, någonting som kanske är väldigt subjektivt och kanske någonting som är väldigt förvirrande. Kreativitet är bra, om inte avgörande för olika branscher att överleva, men jag ser sällan på internet/bloggar vad kreativitet egentligen är inom kommunikation och vad som är ett kreativt resultat.

Jag blir irriterad när kommunikation utvärderas som kreativt subjektivt från någon som ett utlåtande mot allmänheten innan dess effekter har utvärderats, därför anser jag bland annat att 100-wattaren är en mycket mer verklighetsförankrad tävling än guldägget. 

Någonting är kreativt när:

– Kommunikationen/produkten är någonting nytt och tillför någonting som inte funnits tidigare. Denne behöver inte vara revolutionerande, tvärtom har totalt innovativa produkter svårt att få fäste på marknaden på grund utav att de inte stimulerar människors tidigare erfarenheter. Samtidigt ska idén inte vara för trivial, det måste finnas ett uppmärksamhetsvärde.

– Kommunikationen/produkten ska leverera en mening, en funktion som är attraktiv för den riktade målgruppen. Uppnår man inte detta utan bara den första punkten så är det bara nytt/annorlunda men inte kreativt. Här tycker jag att det finns på tok för lite diskussion om vad kreativitet egentligen levererar. Alla pratar om kreativitet men ingen sätter fingret på vad insikten i det kreativa resultatet har levererat för resultat. 

God natt mina vänner :)

BTW: followa mig på www.twitter.com/SafarYacoub, vi kan ha en livlig diskussion om kommunikation du och jag! Har du inte twitter tycker jag du ska skaffa det här, du missar en massa intressanta och djupt begåvade människor att följa och konversera med.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *